Om Merethe

Jeg hedder Merethe Børgart Olesen, er født i 1968 og vokset op med hunde omkring mig.Om, Merethe Børgart Olesen, adfærdsbehandler, hund, hunde

Jeg er gift med Henrik Olesen, og sammen har vi Milo, en dalmatiner fra 2007.
Vi bor på et nedlagt landbrug i Sageby – en lille landsby på Sydsjælland.

Min store kærlighed til hunde, førte mig i 1996 til første uddannelse som hundeejerinstruktør på Etologisk Institut v/Roger Abrantes, som dengang var den førende i blide metoder – psykologi frem for magt.

Jeg tog en overbygning samme sted, som hundeadfærdsterapeut. Jeg har arbejdet med hunde og mennesker professionelt siden 1998.

Efterfølgende har jeg været på mange supplerende kurser og seminarer hos bl.a. Anders Hallgren, Lars Fält, Runar Næss, Kathy Sdao, Bob Bailey og som seneste skud på stammen en uddannelse hos norske Turid Rugaas i 2009-2010.
Jeg fortsætter med at videreuddanne mig, da jeg mener man aldrig bliver færdig som adfærdsbehandler. Samtidig er det vigtigt hele tiden at være “up to date” indenfor området.

Jeg har også taget uddannelse som hundemassør og healingsterapeut.

Jeg har fra 2008 og frem til 2013 selv uddannet empatiske adfærdsbehandlere.

Jeg har fra december 2009 til december 2016 været fast adfærdsskribent på VI MED HUND.
Derudover leverer jeg artikler til GIPOTE.
Jeg er hundeejerinstruktør på Danmarks nye online hundetræningsportal DOGCOACH.

Mit hjerte banker for det gode hundeliv, at have hund med hjertet, en større respekt for vores hunde og deres behov. Så når jeg arbejder med hunde og deres mennesker, er det med fokus på den enkelte hund og den familie den er i – og få det mest optimale forhold for alle parter, samt styrke relationen mellem hund og menneske.

Jeg kigger også på mennesket bag hunden når jeg rådgiver, da jeg mener al forandring starter hos en selv – og at vores hunde i rigtig mange tilfælde spejler os, så det er en fordel at have mennesket med når udfordringer skal løses:o)

Jeg tager afstand fra al brug af magt, straf, fysisk og psykisk overgreb, i træning og behandling af hunde.