LUKSUS workshop

Workshop, Merethe Børgart Olesen

Luksusweekend hvor hunden er i fokus

– med et væld af spændende oplevelser, træning , aktivering og ”hundesnak”. En weekend hvor du får fuld valuta for pengene, en træt og meget velstimuleret hund med hjem, og rygsækken fyldt med inspiration til lang tids træning og aktivering.
Kurset foregår i naturskønne omgivelser på B&B Engly i nærheden af Næstved.
Der hører er en stor indhegnet have til Engly, hvor hundene kan tumle sig under opsyn, og den smukke, omkringliggende natur skal bruges til fælles gåture.

Undervisningen varetages af :

Merethe Børgart Olesen (hundepoten.dk),
– uddannet hundeejerinstruktør, adfærdsbehandler og hundemassør.
– har arbejdet med hunde og deres ejere siden 1998
– Adfærds- og brevkasseredaktør på ”Vi med Hund” siden 2009
og
Stine Skaaning (hundogCo.dk),
– Uddannet adfærdsbehandler hos Merethe Børgart Olesen i 2013, desuden uddannet folkeskolelærer.
– Arbejder meget med kost og ernæring hos hunde

Weekenden byder på emner, som kommer hele vejen rundt om hunden, i teori og i praksis, generelt og individuelt.

Program:

Hundesprog :

Hvad fortæller vores hunde med deres mimik, øjnene og deres kropssprog…
Vi ser videoklip og diskuterer eksemplerne.

Aktivering :

Så skal hundene på banen. Udfordringer for næse og hjerne. Der skal løftes og drejes, skubbes og flyttes. Daglig aktivering er vigtig for hundens mentale velbefindende. Vi afprøver forskellige muligheder og ser hvordan de enkelte hunde finder deres favoritter, og giver inspiration til det videre forløb

Kost :

Mens hundene hviler ud efter aktiveringsøvelserne fortæller vi om god og ernæringsrigtigt foder til vores hunde.
Foder til kæledyr er i dag en større videnskab, men grundlæggende har hundene nogle artsmæssige behov, som skal opfyldes. Hvordan den enkelte hundeejere vælger at opfylde de behov er individuelt, og der vil blive mulighed for at dele erfaringer gode såvel som dårlige, og få råd og vejledning.

Fysiske udfordringer :

Agility betyder evnen til at bevæge sig, flytte sig rundt på en god og hensigtsmæssig måde ved at kombinere balance og koordination. For vores hunde gælder samme princip som for os – det kræver træning. Hvis vi ikke konstant udfordrer hunden, mister den langsomt evnen til at styre kroppen. En almindelig gåtur i skoven byder på utallige muligheder for at træne agility, men også forskellige redskaber til havebrug er sjove at bruge.
Så her skal den enkelte hund udfordres lidt i kropskontrollen
Vi taler om udstrækning efter fysisk aktivitet, og viser nogle enkle massagegreb.
En smule teori omkring muskler, men mest praktisk arbejde .

Sansestimulering :

Det teoretiske omkring sansestimulering bliver gennemgået mens hundene hviler sig, og derefter er det tid til at prøve det af i praksis.
I et sansestimulerende miljø , hvor alle hundens sanser kommer i brug, kommer hund og ejer igennem enkeltvis, og vi ser hvordan hundene reagerer i miljøet.
Vi runder dagen af med en frisk gåtur.
Efter aftensmaden er der hundesnak ad libitum.

Spor :

Nu er næsen for alvor i fokus, vi gennemgår det teoretiske omkring spor og lægger spor med forskellig fært. Vi ser hundene arbejde enkeltvis, for på den måde at få flest mulige værktøjer med hjem til ens egen hund. Jo flere forskelligheder man når at se, jo bedre er man rustet på hjemmebane.

Vi slutter dagen og weekenden af med fælles frokost og evaluering.– siger farvel og forhåbentlig på gensyn .

Praktisk info :

Ankomst fredag mellem 17 og 18, hjemrejse søndag ca. kl. 13
Pris 4.350,- kr. for enkeltværelse.
Medbringer hunden to ejere, og deler man et dobbeltværelse er den ene til halv pris (2.175,- kr.)
I prisen er inkluderet alle måltider, samt kaffe/the og kage/snacks.
Næste weekend er ikke fastlagt endnu, så send en mail hvis du er interesseret, eller tilmeld dig mit nyhedsbrev – så får du automatisk besked.
For tilmelding eller yderligere spørgsmål – kontakt Merethe Børgart Olesen Send en email – klik her eller ring på 28443400

 

Det siger andre:

“En meget positiv weekend, dejlig velkomst, godt sted og rigtig gode emner der blev taget op.
Dejligt at se Emmie trives og kunne med de andre hunde. Det kunne være dejligt hvis der kom en anden weekend med hund”.
Jette og Emmie

“Meget positivt, at I begge stod og tog imod og det var luksus, at der var lavet et velkomstskilt på værelset, samt lækre hundeguffer og blade, så man følte sig meget velkommen og godt tilpas fra starten af.
Jeg synes, det var et dejligt sted og var fuldt ud tilfreds. Søde mennesker der havde det, så man følte sig velkommen. Fine faciliteter, at haven var hegnet ind, så der I ro og mag kunne luftes og leges. Området til hundeturene vi var på, var også et godt område.
En alt i alt dejlig weekend. Simba er gået helt omkuld og snorksover og det varer ikke længe, førend jeg gør det samme.
I leverede en super indsats, for at alle skulle føle sig tilpas. Dejligt at se, på trods af meget blandede personligheder af både mennesker og hunde, så var alle der, fordi de elsker deres hund og vil dem det bedste og lære hvordan vi bliver bedre hundeejere. Hund med hjertet passer fint på denne oplevelse” 
Sussi og Simba

“Vi var meget tilfredse med weekenden, og har fået meget ud af det, for Esters skyld..og vores. Hver øvelse var godt for Ester, og det var ret skægt at se, at hundene hjalp hinanden med at vise øvelserne. Der er mange gode ideer, som vi allerede nu arbejder videre med. Tak for en god og begivenhedsrig weekend, som vi har haft og har, meget glæde af. (vi er interesserede i en weekend til næste år)”
Suzanne, Anders og Ester

Lidt stemningsbilleder fra weekenden i juni – som var aldeles fantastisk…:o)
Luksus workshop, Merethe Børgart Olesen, Adfærdsrådgiver for hund og menneske Luksus workshop, Merethe Børgart Olesen, Adfærdsrådgiver for hund og menneskeLuksus workshop, Merethe Børgart Olesen, Adfærdsrådgiver for hund og menneske